Den Burger van Schoten

Vanaf nu is er Den Burger van Schoten: een overheerlijke hamburger, gecreëerd voor én door Schotenaren. Begin je al te watertanden? Sinds kort kan je Den Burger van Schoten ontdekken bij verschillende Schotense horecazaken. Reken maar dat hij onze gemeente helemaal op smaak zal brengen!

Wat Den Burger van Schoten zo op-en-top Schotens maakt? Het feit dat hij volledig binnen de grenzen van onze gemeente werd ontwikkeld! Zo komen de ingrediënten van de vele voedselproducenten die onze gemeente rijk is

Sinds kort kun je Den Burger van Schoten bij de verschillende Schotense horecazaken bestellen, als meeneemgerecht of gezellig ter plekke.

Een heerlijk hapje en een ontspannend trapje

Den Burger van Schoten heeft alles in huis om je te verleiden. Het geheim van zijn smaak? De unieke combinatie van lokale ingrediënten, aangeleverd door echte Schotense smaakmakers. Zo gaat de truffelmayonaise van Manna verrassend mooi samen met de geitenkaas van De Kaaspoort. De burger van L. Michielssen op basis van Filet d’Anvers steelt volop de show, terwijl de geheime kruidenmix van Evlier de smaakervaring helemaal compleet maakt. En met de knapperige kroketten van Kelderman kan Den Burger van Schoten rekenen op heerlijk gezelschap! In onze speciale brochure rond Den Burger van Schoten lees je er alles over. Je kan jouw exemplaar verkrijgen in het gemeentehuis of bij de deelnemende horecazaken.

Ben je na het verorberen van Den Burger van Schoten toe aan een beetje beweging? Of strek je graag de beentjes voor je aan tafel aanschuift? In de brochure staat ook een leuke fietsroute doorheen Schoten. Die brengt je onder meer langs alle smakelijke bedrijven die hebben bijgedragen aan Den Burger van Schoten. Ideaal om eens een trapje in de wereld te zetten!

Ben je benieuwd hoe Den Burger van Schoten nu precies smaakt? Ontdek hem dan bij je favoriete deelnemende horecazaak. Kijk snel op www.schoten.be/denburgervanschoten.

Deze Schotense producenten zorgen alvast voor de ingrediënten

EVLIER
Een op-en-top Schotens familiebedrijf, waarvan het Specerijenzout onlangs erkend werd als streekproduct.
www.evlier.be

DE KAASPOORT
De grootste in kaasschotels, gekend én geliefd om zijn unieke ‘Schotenaar’-kaas.
www.kaaspoort.be

VLEESWAREN L. MICHIELSSEN
Specialist in ambachtelijke vleeswaren. Laat je niet misleiden, de Filet d’Anvers wordt wel degelijk in Schoten gemaakt. Ook erkend als streekproduct.
www.lmj.be

MANNA
De bekendste sauzenfabrikant van ‘t land zit in Schoten.
www.manna.be

ALTONI-KELDERMAN
Al jaren een begrip op het gebied van artisanale kroketten en puree.
www.kroketjes.be