Libero

Contactgegevens

Hermelijnlaan 31

2900 Schoten

contact@libero-rum.com

https://libero-rum.com

Wij aanvaarden de Schotense genietbon

Over Libero

De liefde voor sterke drank zit bij Vincent in de genen. Zijn overgrootvader stookte nog zelf drank tijdens de drooglegging. Vincent houdt van kwaliteitsvolle gedestilleerde dranken. Ook bij Ashley zit de liefde voor dranken, en zeker rum, in haar bloed. Ashley is half Mauritiaanse. Haar grootvader werkte op het eiland in de suikerindustrie, die een sterke link heeft met de lokale rum die er al sinds het begin van negentiende eeuw gedistilleerd wordt.

Lang moesten we niet zoeken naar gemeenschappelijke hobby’s en interesses. Onze gedeelde liefde voor reizen, watersport, eten en gedistilleerde dranken kunnen we beide niet verbergen. Ondertussen reisden we samen de wereld rond, om te genieten van de zuiderse lokale keukens en de daarbij horende dranken.

We proefden al heel wat lekkere dranken maar een goede witte rum is zeldzaam, zeker in de Belgische winkelrekken. Het is net een kwaliteitsvolle rum die het zuiden tot in Antwerpen kan brengen. Het was Ashley die Vincent een echte goede witte rum leerde appreciëren tijdens een bezoek aan Mauritius. Toen Vincent niet veel later leerde dat zijn favoriete whisky gerijpt wordt in rum vaten, was hij helemaal verkocht.

Na heel wat experimenten in de keuken en lange nachten van opzoekingswerk was Libero geboren. ‘Libero’ kent zijn stam in het Latijnse woord ‘liberosis’. Dat woord betekent: het uitkijken naar een moment waarop je je geen zorgen meer maakt, het loslaten van dingen waarover je piekert en vrij zijn. Onze levensfilosofie! Vervolgens, gingen we langs bij een master blender die onze ideeën echt tot leven bracht. Samen ontwikkelden we een rum die niet zomaar een drank is.